Alle mannen van 18 jaar en ouder kunnen zich aanmelden om lid te worden. Onder vrijmetselaars vindt u Nederlanders van zeer uiteenlopend pluimage.

Mannen uit allerlei beroepen en uit diverse levensbeschouwelijke achtergronden vinden hun plek binnen de vrijmetselarij. Wij stellen geen eisen aan uw persoonlijke politieke of religieuze voorkeuren. Het enige wat voor ons van belang telt is dat u een vrij man bent en van goede naam.

Als u zich aanmeldt als kandidaat, worden er een aantal gesprekken met u gevoerd, om te zien of u serieuze bedoelingen heeft en of u goed zou passen tussen de andere broeders. Hoe u in het leven staat en waar uw interesses liggen. De methode van de vrijmetselarij gebruikt veel symbolen en allegorieën om u aan het werk te zetten en aan u zelf te bouwen. Als u na een aantal gesprekken besluit dat u zich definitief wilt aanmelden bij de vrijmetselarij, dan zal u uiteindelijk worden ingewijd. De meeste vrijmetselaars blijven lid voor het leven, maar het is een gewone vereniging, dus mocht het u niet bevallen kunt u natuurlijk opzeggen. De reden dat er geen vrouwen worden toegelaten is meer van praktische aard. Mannen gedragen zich in het gezelschap van dames nu eenmaal anders dan wanneer er alleen broeders aanwezig zijn. Die sfeer van broederschap (het woord zegt het al) is voor ons erg belangrijk. Er zijn in Nederland trouwens ook ordes die wel vrouwen toelaten zoals o.a. de gemengde orde ‘Le Droit Humain’ en de orde der weefsters ‘Vita Feminea Textura’ die alleen vrouwen toelaat. Voor meer informatie verwijzen wij u graag naar de pagina 'Meer informatie'

Joomla SEF URLs by Artio