Logegebouw
Logegebouw Amersfoort
van Persijnstraat 9
3811 LS Amersfoort

Email

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Wellicht dat u na het lezen van de informatie op onze site meer geïnteresseerd bent geraakt in de Vrijmetselarij. En zou u in een persoonlijk gesprek eens van gedachten willen wisselen of de Vrijmetselarij wellicht ook iets voor u is. Of wilt u zich eerst verder oriënteren en nog enkele brochures over de Vrijmetselarij ontvangen. Of misschien heeft u nog aanvullende vragen of opmerkingen?

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met onze voorlichter. Zijn gegevens staan hieronder vermeld.

Ernst-Jan Reitsma
06-51326134
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Toetreding tot de loge volgt na een uitgebreide wederzijdse kennismaking.

Een aspirant-lid wordt door een meester-vrijmetselaar voorgesteld. Dat kan iemand zijn die de kandidaat persoonlijk al kende. In andere gevallen neemt een daartoe aangewezen meester-vrijmetselaar met de belangstellende contact op.

Voordat iemand zijn aanvraag inzendt, gaat er een periode van oriëntatie aan vooraf: gesprekken met enkele leden en de voorzittend meester van de Loge, bezoek(en) aan voorlichtingsavonden, het lezen van enkele publicaties, waaronder de zogeheten beginselverklaring. Deze algemene beginselen moet een kandidaat kunnen onderschrijven.

In de beoordeling van de toelating van een kandidaat zal steeds gelden: kan de loge iets voor de kandidaat betekenen? Maar ook omgekeerd: wat kan de kandidaat voor de loge betekenen? Alle relevante informatie rond de aanvraag wordt strikt vertrouwelijk behandeld. De zorgvuldige afhandeling van de toelatingsprocedure neemt geruime tijd in beslag.

Joomla SEF URLs by Artio